Интервю с Наргиз СТЕФАНОВА, сладкар и декоратор в сладкарници „Неделя”

Наргиз СТЕФАНОВА е слънчева азербайджанка, сладкар и декоратор от осем години във веригата от сладкарници „Неделя”, от които над 20 са в София, а има още много и в страната. Уменията си по сладкарско изкуство е получила в италианската фирма за готови декорации „Дж Декор”, които са се изработвали в България за износ в Италия. Повече от десет години от кариерата й е преминала именно там.

Димитрина Шулева – бранд мениджър суровини,
ингредиенти и термоформинг опаковки във фирма Алмер ЕООД

Като динамична и постоянно развиваща се фирма, Алмер приема нови предизвикателства от 2002 г. насам, с цел подобряване и разширяване на предлаганите от нас продукти и услуги. На предстоящото изложението "Светът на млякото" от 9 до 12 ноември 2016г., ще представим и най-новите ни продукти за сектор животновъдство Molamix & Fillmix., в Интр Експо Център гр. София. Алмер ЕООД има удоволствието да Ви покани да посетите нашият щанд 2В3 в зала 2.

- Г-жо Филипова, вече колко години фирма ДАТРА ЕООД, представител на редица европейски фирми, произвеждащи машини и съоръжения за хранителната индустрия е в помощ на производителите при оборудването и преоборудването на техните фирми?

- В същност тази дейност е започната от вуйчо ми Венцел Михайлов през далечната 1987 година. Аз се присъедних към него през 1991 година и оттогава активно участваме в живота на българската хранителна индустрия. Гордеем се, че почти във всяко българско предприятие в сферата на преработка на плодове и зеленчуци, ядки, семки, месо и риба, има машини, доставени от нас. Имаме сервизен екип, който осигурява гаранционно и след гаранцонно обслужване на нашите машини. Екипът на ДАТРА участва в целия процес на избор на технологично оборудване – много често от подготовката на идеен проект до финалното пускане в действие с продукт във фабриките на нашите клиенти.

Павлина Цветанова

Как търговските и производствените компании да увеличат продажбите си чрез оптимизиране на оперативните дейности. Интервю с Павлина ЦВЕТАНОВА, основател и управител на консултантска компания „Съплай Чейн” ЕООД, чиято дейност е фокусирана върху решенията за управление на веригата на доставки (планиране, снабдяване, логистика, складиране, дистрибуция) при отчитане на спецификата на всяка индустрия.

Димитрина Шулева – Бранд Мениджър суровини, ингредиенти и термоформинг опаковки.

Ние, от фирма “Алмер” ЕООД вече с повече от 14 години опит, постигнахме отлични резултати обслужвайки нашите клиенти с най-добрите възможни за тях опаковъчни решения, суровини и ингредиенти.

месо

Интервю с инж. Деян РИСТОВ,

Area Manager - Bulgaria, Macedonia & Albania в Chr. Hansen

- Как със съвременни средства се преодолява развалянето на храните?

- Биозащитата при хранителните продукти представлява добавяне на избрани безопасни бактерии, които да потиснат растежа на нежелани микроорганизми. Чрез потискане на растежа на нежеланите бактерии, микробното качество се подобрява, защото добавените микроорганизми създават препятствия, които патогенните микроорганизми не могат да преодоляват или могат, но само в ниска честота. По този начин, микробната екосистема на хранителния продукт е доминирана от добавената култура и това дава малки шансове на други бактерии да увредят продукта по време на срока на годност.

андре токев

Андре Токев е единственият носител на Global Masterchef Degree за Източна Европа. Той е основател на Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ), официално жури на най-престижния конкурс за професионални готвачи в Европа Bocuse d’Or и носител на единствената за Източна Европа диплома Global Masterchef Degree. Андре е роден е в Лайпциг в семейство на българин и германка. Кариерата му минава през големи хотелски вериги в цял свят, две от които са носители на звезди Michelin. От 2000 г. е главен готвач в Hilton във Франция, Австрия и България.

Lars

Интервю с Ларс БРЕДМОС, старши директор търговско развитие, „Млечни продукти, здраве и хранене“ в биотехнологичната компания за натурални добавки за храни Chr. Hansen

Димитриос Винтзилеос

След придобиването на „Никас” (България) и „Лаконики Трофимон” (Гърция), собственикът на хранителния холдинг „Белла България” – „Импала Инвест Б.В.” – изкупува P.G.Nikas AE („Никас”/Гърция) и развива стратегическо партньорство с „Чипита” за нови сливания и придобивания (M&A) в областта на месопреработката в страните на Балканите.
До февруари ще бъде завършена сделката по изкупуване на дружеството за производство на месни продукти „Никас” от фирмите „Импала” и „Чипита”. Предлагаме ви интервюто за в. „Имерисия” на Димитриос Винтзилеос, акционер и директор на „Импала Инвест Б.В.”

хойер

г-н Лъчезар АНГЕЛОВ – фирма ХОЙЕР БЪЛГАРИЯ ЕООД
пред списание ХИ&Т – ХРАНИТЕЛНА ИНДУСТРИЯ И ТЪРГОВИЯ