1

14-ият Еuro Meat Golf Trophy ще се проведе от 09-ти до 11-ти юли 2017 в Бопард. Месари - любители на голфа ще се съревновават един с друг в осем категории. Събраните средства ще бъдат дарени.

От 9-ти до 11-ти юли 2017 много европейски месари отново ще развъртят своите голф стикове. Понеже тогава за четиринадесети път ще се проведе Euro Meat Golf Trophy. Мястото на провеждане на популярния голф турнир тази година е Jakobsberg Hotel & Golfresort в градчето Бопард, провинция Райнланд-Пфалц.

Участниците от Германия, Австрия, Швейцария и други европейски държави ще могат да мерят сили в общо осем категории. Включен е както курс за начинаещи по голф, така и желаната награда за най-добър месар. И макар при един или друг участник спортният хъс да е силно изразен, както обикновено става дума най-вече за благотворителна цел: събраните средства ще бъдат дарени на благотворителни организации, които са се отдали на грижата за доброто на децата.

„Ние подпомагаме проекти, които се грижат за болни и ощетени деца и които им дават бъдеще. Бихме искали да дадем нашия принос за целта“, казва Херман Шалк, председател на сдружението Спорт с благотворителна цел и организатор на Euro Meat Golf Trophy. Кръгът участници в голф турнира се състои от предприемачи, ръководни кадри и лидери от Германия, Австрия, Швейцария и други европейски държави. Успоредно със спортното съревнование на дневен ред са създаване на контакти, обмяна на опит и посещение на европейски топ предприятия. Тази година посещението ще бъде при фирма Sander Gourmet GmbH във Вибелсхайм. А и град Бопард има какво да предложи, тъй като се намира в центъра на Oberes Mittelrheintal (Оберес Мителрайнтал), световно наследство на ЮНЕСКО. Там се намира също и Лорелай, световно известната шистова скала, за която Хайнрих Хайне постави литературен паметник със своето може би най-известно стихотворение.

www.euromeatgolf.com

www.csb.com